in

5 nejnechutnějších “pochoutek” na světě! Měli byste na tohle žaludek?

Reklama

Známe to z vlastních zkušeností, ale i taky z jednoho známého kulinařského pořadu z televize – často nám na stůl přistane jídlo, které se prostě nedá jíst. Ale myslíme si, že vždy to ještě nějak v normě. Jídla, které ale uvidíte v tomto článku jsou už opravdu moc! A to si představte, že ve svých zemích se jedná o opravdové pochoutky! Fůj!

Cuy

zdroj: commons.wikimedia.org

Nic pro milovníky zvířat, a už vůbec nic pro chovatele morčat! Jak už jistě tušíte, jedná se o ugrilovaná morčata, která jsou servírována i s hlavou. Tuto specialitu si vychutnávají zejména v Peru, kde se ročně odhadem zkonzumuje asi 65 milionů kusů.

Casu marzu

zdroj: commons.wikimedia.org

Pod zvláštním názvem by se mohlo ukrývat cokoliv a málokoho by asi napadlo, že jde o druh sýru vyráběný na Sardinii. Tento druh sýra je ovšem záměrně infikován larvami sýrorodky drobné (asi 4mm dlouhá moucha, jejíž larvy jsou ale 2x větší a napadají potraviny). Sýr se pojídá ve vysokém stadiu rozkladu spolu s živými larvami. U nás je prodej tohoto sýra, díkybohu, z hygienických důvodů zakázán.

Sannakji

zdroj: commons.wikimedia.org

Tato specialita již podle názvu pochází z Asie, konkrétně z Korey. Tento pokrm se vám opět bude ještě hýbat na talíři, jelikož jde o malé chobotničky, které se zaživa nakrají na malé kousky a podávají se spolu se sezamovým olejem. Při servírování již tedy chobotnička na živu není, chapadla se však mohou ještě trochu kroutit!

Haggis

zdroj: flickr.com
zdroj: flickr.com

Na tento pokrm narazíte nejčastěji ve Skotsku. Zde ale alespoň máte jistotu, že se vám jídlo na talíři hýbat nebude. Jde o ovčí žaludek, ve kterém se vaří ovčí vnitřnosti, jako například plíce, srdce nebo třeba játra. Do směsi se však přidávají i normální věci jako cibule nebo koření. Tento skotský národní pokrm se nejčastěji podává se šťouchanými bramborami.

Opičí mozečky

zdroj: commons.wikimedia.org
zdroj: commons.wikimedia.org

Tato lahůdka se neskrývá za žádný speciální název, takže je hned každému jasné, o co jde. V asijských zemích jsou mozečky považovány za specialitu. Tento kulinářský kousek je v Asii však vyhrazen jen těm nejbohatším.

Reklama