in

Máte plány na večer? 10+ filmů s fascinující zápletkou, které musíte vidět!

instagram.com instagram.com
Reklama

Každý divák ví, že čím nečekanější a složitější je zápletka ve filmu, tím více vzrušení si užíváte již od první minuty filmu. Nejčastěji jsou to detektivní příběhy, thrillery, horory a sci-fi, které nabízejí publiku nejvíce příležitostí k nečekaným zvratům a rozuzlení, která vám nedají spát. Takže pokud ještě nemáte plány na večer, tady máte 15 filmů s opravdu fascinujícími zápletkami, které stojí za shlédnutí.

1. Predestination, 2014

Film Predestination vypráví příběh tajného agenta, kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase.

Instagram will load in the frontend.

2. Vedlejší účinky, 2013

Emily a Martin Taylorovi jsou dokonalý a úspěšný mladý pár, který má vše, nač si vzpomene. Pak si však jde Martin sednout na čtyři roky do basy za zneužívání informací v obchodním styku a jeho život se promění v peklo. Stejně je na tom i Emily, která zůstává v relativním přepychu jejich manhattanského bytu, ale celou tu dobu se utápí v příšerných depresích. Když se nakonec pokusí o sebevraždu, nastupuje na scénu psychiatr Jonathan Banks

Instagram will load in the frontend.

3. Okamžik zlomu, 2007

Když Ted Crawford zjistí, že jej jeho překrásná a výrazně mladší manželka Jennifer podvádí s jiným, naplánuje její vraždu. Na místo činu přijede i detektiv Rob Nunally, který jako jediný získá povolení vstoupit do Crawfordovy rezidence. Crawford se k vraždě manželky okamžitě přizná, ale Nunally mu prakticky nevěnuje pozornost, protože si na podlaze všimne své milenky Jennifer – jejíž pravou identitu dosud neznal – v kaluži krve. K případu je přidělen mladý asistent okresního prokurátora Willy Beachum, který se úspěšně dere do světa firemního práva. Ale nic bohužel není tak jednoduché, jak to vypadá.

Instagram will load in the frontend.

4. Tělo, 2012

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo.

Instagram will load in the frontend.

5. Nebezpečné hry, 1998

Pohodlný život středoškolského učitele Sama Lombarda se zhroutí ve chvíli, kdy ho přitažlivá studentka Kelly obviní ze znásilnění. Samův výstřední právník (Bill Murray) naštěstí obvinění vyvrátí s pomocí bývalé studentky Suzie a vzápětí vymůže na bohaté matce Kelly sedm milionů dolarů odškodného. Detektiv Ray z mravnostní policie ovšem považuje celý případ za rafinované spiknutí a proti vůli nadřízených se pouští do vyšetřování, které záhy přináší řadu dramatických a zcela nečekaných překvapení.

Instagram will load in the frontend.
Reklama

6. Pokoj 1408, 2007

Pokoj 1408 nemá moc hezkou pověst. Je to jediný pokoj hotelu Delfín, ve kterém se už téměř dvacet let neubytoval žádný zákazník. Není čemu se divit, když lze v jeho historických záznamech nalézt dvanáct sebevražd a třicet takzvaných „přirozených“ úmrtí. Pan Olin jakožto ředitel tohoto malého hotelu příběh pokoje 1408 velice dobře zná, a proto se všem případným zájemcům snaží pobyt v něm ze všech sil rozmluvit. Spisovatel Mike Enslin se však psaním hororových povídek živí a nikdo a nic mu jeho noc v pokoji 1408 nevezme.

Instagram will load in the frontend.

7. 13 Sins, 2014

Elliot má velké dluhy a vypadá to, že je jen tak rychle nesplatí. Peníze ale potřebuje, protože se chce oženit s láskou svého života. Jednoho dne zvedne telefon. Tajemný hlas ho informuje, že je natáčen ukrytými kamerami, a že se stává účastníkem hry

Instagram will load in the frontend.

8. Who am I, 2014

Hacker Benjamin je v reálném životě neviditelný outsider. To se změní poté, co se setká s Maxem a jeho přáteli a založí spolu subversivní hackerskou skupinu Clay. Ta působí nejen na internetu, svoje akce zaměřuje i na veřejný prostor. Benjamim je poprvé důležitou součástí něčeho velkého a změny prožívá i v osobním životě. Zábava se ale mění ve smrtelně vážnou věc, když se skupina dostává do hledáčku kriminálních služeb i Europolu. Z Benjamina se ze dne na den stává nejhledanější hacker světa.

Instagram will load in the frontend.

9. Kůže, kterou nosím, 2011

Dvanáct let po smrti manželky, jež zahynula v explodujícím autě, se renomovanému plastickému chirurgovi Robertu Ledgardovi podařilo vyvinout odolný typ kůže, který by byl býval jeho milovanou zachránil. Šarmantní muž posedlý ideou, jež sahá za hranice bioetiky, se nenechá spoutat skrupulemi ani v okamžiku, kdy se rozhodne svůj vynález testovat

Instagram will load in the frontend.

10. Lovci hlav, 2011

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež.

Instagram will load in the frontend.

11. Nevědomí, 2013

Jacka, kterého na Zemi baví především hledání artefaktů zanikající lidské civilizace, vyvedou z každodenní rutiny dvě události. Tou první je nouzové přistání vesmírné lodi, jejíž jediná členka posádky tvrdí, že ji s Jackem pojí společná minulost, aniž pro to existuje racionální vysvětlení. Následně je Jack zajat ilegální armádou operující pod zemským povrchem, jejíž charismatický vůdce Beech toho o něm ví víc než on sám.

Instagram will load in the frontend.

12. Špinavý trik, 2013

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda, který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem, který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně.

Instagram will load in the frontend.

13. Muž na hraně, 2012

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer, která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu.

Instagram will load in the frontend.

14. Slídil, 2007

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky.

Instagram will load in the frontend.

Tak co? Který z těchto filmů si večer pustíte? Nám osobně se nejvíce líbil film Okamžik zlomu a Predestination. Určitě stojí za shlédnutí i s pořádnou mísou popcornu. Doufáme, že se vám nás výběr filmů líbí. V podle době je o opravdu kvalitní filmy nouze.

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama