Kdo by neměl rád cestování? I když je to třeba jen na týden nebo víkend, můžete poznat nová města a úžasnou krajinu, zažít úplně jiný životní styl a vyzkoušet neobvyklou kuchyni. To druhé však není vždy spojeno s příjemnými vzpomínkami. Koneckonců, jíst některé exotické potraviny může být velmi nebezpečné. Dnes vám proto řekneme o 10 potravinách, které jsou za určitých podmínek jedovaté a velmi nebezpečné.
1. Ryba Fugu – Japonsko
2. Scorpionfish – Tichomoří
3. Karambola – Asie, Severní a Jižní Amerika
4. Escamoles – Mexiko
5. Maniok – Afrika, Karibik, Asie a Jižní Amerika
6. „Shnilý sýr“ Casu Marzu – Itálie
7. Ackee – Jamajka
8. Stoleté vejce – Čína
9. Stonefish – Indonésie a Tichomoří
10. Rambutan – Jihovýchodní Asie
Tak co dámy a pánové? Ochutnali byste některou z těchto z těchto nebezpečných až jedovatých pochoutek? My tedy rozhodně ne! A proč? Protože když si chcete právě dát k jídlu například rybu Fugu, musíte podepisovat papír o tom, že si ji dáváte dobrovolně a jste si vědomi rizika smrti. Nářez, že?
Čerpali jsme z brightside.me