Je možné, že rychlé krájení jídla není tou nejužitečnější dovedností. Tato dovednost dokáže jen trochu ulehčit život a tak možná ohromit naše přátele. Nicméně,… Zapomeňte na všechno, co vás kdy naučili. Představujeme vám 10 životních vychytávek pro rychlé krájení vašich oblíbených jídel. A takhle je to prý správně!
1. Cherry rajčata
Umístěte rajčata mezi dva ploché talíře a rozpulte ostrým nožem. Lze to také použít na hrozny.
2. Kiwi
Kiwi není potřeba loupat, ale můžete jej jíst lžící přímo ze slupky.
3. Mandarinka – Pomeranč
Ten, kdo to vynalezl, je zatracený génius!
4. Granátové jablko
Odřízněte horní a dolní část jablka. Poté proveďte řezy po stranách a granátové jablko rozlomte.
5. Avokádo
Avokádo, stejně jako kiwi, lze jíst lžící.
6. Meloun
Aby bylo snazší sníst meloun bez mokrých tváří, odřízněte z plátku melounu jeho rohy.
7. Dort
Místo toho, abyste z dortu odřízli krajní kousek, vykrojte střední kus a vždy zbylé dvě části přitiskněte k sobě. Díky tomu nebude dort osychat.
8. Limetka
Tímto způsobem extrahuje maximální množství šťávy z limetky.
9. Cibule
Nebrečte. Takto uspějete.
10. Mango
Loupání manga. Úroveň: Bůh.
Tak to vidíte,… celý život jsme si mysleli, že to děláme správně a ono ne. Ano, takové základy, jako krájení brambor nebo mrkve jsou sice stále stejné, ale například jsem nevěděli, že i cibule má svůj postup pro co nejlepší výsledek, natož, jak se krájí granátové jablko. Celkem by nás zajímalo i krájení i loupání pomela, ale o tom snad příště.
Čerpali jsme z adme.ru