in

Daniel Black o detranzici: Chtěl jsem být ženou, teď jsem zmutovaný muž bez penisu.

instagram.cominstagram.com
Reklama

Daniel to neměl v dětství příliš lehké. Vyrostl se třemi staršími bratry, matka silně věřila na svědky Jehovovy a otec byl alkoholik, který se o něj nezajímal. Tranzici Daniel podstoupil ve svých pouhých osmnácti letech. Operace změny pohlaví dnes však lituje, jelikož čtyři roky po zákroku zjistil, že chce být zase mužem. Snaží se o osvětu mladých.

Daniel dnes pracuje jako kadeřník a sám řekl, že nemá problém o své operaci a pocitech mluvit i se zákazníky. Někteří si ho totiž pamatují jako blondýnku, tak jim vysvětluje, že už se tak neidentifikuje. Sám si kdysi myslel, že je gay, pak díky youtuberům přišel na myšlenku tranzice a stal se jí posedlý.

„Tranzice se zdá jako jednoduché řešení, ale nevyřeší vůbec nic. Problém trans lidí totiž tkví v hlavě, ne v tom těle,“ tvrdí Daniel. Byl vychováván ve víře, která ho dost ovlivnila. Jeho matka a víra ho vedly k tomu, že sexualita je špatná, že pohlavní styk je špatný, že muži jsou odporní a nechutní.

„Nahý muž se u nás doma znázorňoval jako něco špinavého a odporného. Toto jsem si nosil v hlavě od dětství jako kluk a svoje tělo nenáviděl. Nesl jsem si, že jsem škaredý a celý špatný. Další, co křesťanství nedovoluje, je osahávání vlastního těla pro vlastní potěšení. Takže v tom pubertálním věku na mě začaly doléhat myšlenky, nejenom že jsem muž, který je odporný, ale ještě k tomu moje tělo dělalo něco, čemu jsem nemohl zabránit.“

A jak probíhá detranzice? „Operativní změna pohlaví nejde vrátit. Mohou tam proběhnout nějaké rekonstrukce, ale vrátit to nelze. Přestal jsem brát estrogen a začal jsem brát testosteron, který teď musím brát do konce života. Žádný hormon se ve mně netvoří.“ okomentoval. Pokud by testosteron brát přestal, začaly by mu řídnout kosti a dostal by se do menopauzy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Daniel Black (@danielblack.official)

Danielu byla diagnostikována hraniční porucha osobnosti a ADHD, se kterými se léčí. Aktuálně má funkční vztah se ženou, je v procesu detranzice a chce zpět svoji mužskou identitu. „Jsem muž, který měl kdysi pocit, že je žena. Teď se snažím pomoci lidem, kteří té ideologii propadnou. Je to demagogie,“ říká. Operace je tedy nevratná a ovlivňuje celý život, proto by měl každý kdo o ni uvažuje pečlivě zvážit důsledky.

Čerpali jsme z denik.cz, idnes.cz
Reklama