in

Andrew Tate získal právo opustit Rumunsko! Avšak pod jednou podmínkou

X.com
Reklama

Bukurešťský soud nedávno rozhodl o tom, že Andrew Tate, kontroverzní influencer a bývalý profesionální kickboxer, smí opustit Rumunsko, avšak s podmínkou, že zůstane na území Evropské unie, kde čelí obvinění z obchodu s lidmi, znásilnění a vytvoření zločineckého gangu. Toto rozhodnutí představuje zlom v jeho právním případu, který ho provází od jeho zatčení v prosinci roku 2022 nedaleko Bukurešti.

Jeden z nejkontroverznějších postav internetu, Andrew Tate, byl v prosinci roku 2022 nedávno Bukurešti zatčen. Ve vazbě byl spolu s ním také jeho bratr Tristan a dvě Rumunky. V červnu roku 2023 byli všichni čtyři společně obviněni, přičemž svá obvinění samozřejmě popřeli. Na začátku července letošního roku však Tateovým bylo umožněno odcestovat z Rumunska, ve kterém byli celé 3 roky zavřeni. “Jsem volný! Poprvé za 3 roky mohu opustit Rumunsko. Smyšlený případ se rozpadá,” napsal po rozsudku na svůj profil na platformě X. “Je to pro nás významné vítězství!” nazvala tento krok jeho mluvčí, Mateea Petrescu.

Andrew Tate, známý také svými kontroverzními projevy na sociální sítích, má na platformě X více než 9,5 milionu sledujících. Andrew už od začátku tvrdí, že státní zástupci proti němu nemají absolutně žádné důkazy a nelze tak jeho vinu prokázat. Dle jeho slov je obětí politického spiknutí. Na spoustě jiných platforem byl údajně zablokován kvůli jeho mysoginním a nenávistným projevům. Platforma X je tak jedinou platformou, na které může “svobodně” fungovat. Andrew Tate je v soudním řízení kvůli obvinění z údajného obchodu s lidmi, znásilnění a vytvoření zločineckého gangu za účelem sexuálního vykořisťování žen.

Reklama