in

O čem se nebavit s rodinou? Expert radí tyto věci vynechat!

pixabay.com pixabay.com
Reklama

Rodina je často považována za nejbližší a nejdůvěrnější kruh lidí, se kterými sdílíme své radosti, strasti a tajemství. Životní kouč Tore Kesicki však varuje před sdílením určitých informací s rodinnými příslušníky. V nedávném videu na TikToku (@mindbodynetwork) vysvětlil, proč je důležité pečlivě zvážit, co se svými blízkými sdílíme.

Podle Kesickiho existují čtyři klíčové oblasti, které by měly zůstat v soukromí:

1. Životní cíle

Poslední oblastí jsou vaše životní cíle a finanční situace. I když se to může zdát matoucí, protože sdílení plánů do budoucna s rodinou je běžné, Kesicki varuje před možnými riziky. „Nesdílejte své příjmy nebo cíle v životě,“ radí. „Nenávidící jsou po celém světě a věřte mi, když vám říkám, že ve vaší rodině jsou nenávistníci.“ Vaše ambice a úspěchy by mohly vyvolat zášť nebo závist, což může vést k narušení rodinných vztahů.

2. Rodinná tajemství

Další oblastí jsou rodinná tajemství. Kesicki zdůrazňuje, že drby a sdílení důvěrných informací mohou způsobit obrovské problémy. „Držte se jich, jako by byly vaše vlastní,“ radí. Tajemství, která by měla zůstat mezi těmi, kterým byla svěřena, mohou vést k nedůvěře a rozpadu rodinných vztahů, pokud se dostanou na veřejnost.

@mindbodynetwork♬ original sound – Tore Kesicki

3. Problémy ve vztazích

První oblastí, kterou byste si měli nechat pro sebe, jsou problémy v partnerském vztahu. I když by se mohlo zdát, že rodina je tím správným místem, kam se obrátit pro radu, Kesicki varuje před riziky. „Členové rodiny vám mohou odpustit, ale nikdy neodpustí vašemu partnerovi,“ říká. Problémy, které by měly být řešeny mezi partnery, mohou vnést do rodinných vztahů napětí a nepřátelství, které se jen těžko vyřeší.

4. Terapeutická sezení

Třetí oblastí, o které byste měli být opatrní, jsou informace z vašich terapeutických sezení. Otevřenost ohledně duševního zdraví je důležitá, ale Kesicki varuje, že nesprávní lidé by mohli tyto informace použít proti vám, například během hádky. „Rodiny mají tendenci rády použít sr*čky proti tobě, zvláště když jsou naštvaní,“ říká životní kouč.

Zatímco někteří lidé v komentářích na Kesickiho video souhlasili a sdíleli své vlastní negativní zkušenosti, jiní poukázali na to, že pokud máte skutečně podporující rodinu, nemělo by být sdílení problémem. Rodina by měla být jednotkou, kde se všichni navzájem podporují. Je však důležité pečlivě zvážit, co, kdy a komu se rozhodnete sdílet.

Tématem jsme se inspirovali na ladbible.com

Reklama