in

Pláč na požádání? Diagnostikovaná psychopatka popisuje svoji nemoc!

tiktok.com tiktok.com
Reklama

Tvůrkyně obsahu Vic Path, diagnostikovaná psychopatka, se na TikToku (@victhepath) otevřeně dělí o své zkušenosti s antisociální poruchou osobnosti (APD). Tento stav, často spojený s psychopatií, se podle NHS projevuje impulzivním, nezodpovědným a někdy kriminálním chováním. Přesto Vic vysvětluje, že psychopati také prožívají emoce, jen jsou jiné než u běžné populace.

Emoce u psychopatů: „Cítíme věci, jen jinak“

Vic zdůrazňuje, že i lidé s psychopatií mají emoce, i když nejsou tak intenzivní nebo široce rozvinuté jako u ostatních lidí. „Naše emoce jsou prostě jiné,“ říká. „Většinou jsou tlumené a některé emoce nám úplně chybí, ale celkově prožíváme určité pocity.“

Podle ní může psychopat cítit smutek a hněv, ale nejsilnější emoce, která ji osobně přiměla plakat, je stres. Vic se zaměřuje na to, jak dokáže plakat na požádání, což pro ni má konkrétní účel.

Proč Vic pláče na požádání?

Vic vysvětluje, že pláč jí pomáhá uvolnit nahromaděný stres. „Zjistila jsem, že pláč mi opravdu pomáhá snížit hladinu stresu v mém těle,“ říká. Protože však některé emocionální vazby nejsou pro psychopaty snadno dosažitelné, Vic čelí neustálému pocitu osamělosti a neschopnosti hluboce se spojit s ostatními.

Její smutek pramení z vědomí, že nikdy nebyla zamilovaná, což je emoce, kterou touží zažít. „Jedna z nejsmutnějších věcí pro mě je fakt, že jsem nikdy nikoho nemilovala a nevím, jestli se mi to někdy podaří,“ sdílí. Tento nedostatek schopnosti vytvářet hluboké citové vazby ji přivádí k specifickým okamžikům, kdy se rozhodne plakat.

@victhepath Replying to @MorgsGS it’s complicated #aspd #psychopath ♬ original sound – Vic Path

Jak si Vic vyvolává slzy?

Když se Vic potřebuje rozplakat, používá k tomu emocionální podněty, jako je sledování smutných filmů. Konkrétně zmínila úvodní scénu z filmu “Vzhůru do oblak”, která jí vždy spolehlivě rozpláče. „Je to krásný milostný příběh, a přestože takovou lásku neznám, je to něco, co bych si přála zažít,“ říká. Scéna, kdy Carl přijde o svou milovanou Ellie, jí připomíná její vlastní touhu po lásce, kterou nedokáže prožít.

„Přeji si, abych někoho mohla milovat stejně jako Carl miluje Ellie, nebo aby někdo miloval mě a já tuto lásku mohla cítit,“ uzavírá Vic. To jí dává smysl nejen jako citlivý moment, ale i jako způsob, jak ventilovat své vnitřní napětí.

Vic Path nám poskytuje jedinečný pohled na psychopatii, která je často vnímána jako stav bez emocí. Přesto nám ukazuje, že i lidé s tímto stavem mají schopnost cítit, i když ne stejným způsobem jako ostatní. Její příběh o tom, jak využívá pláč jako uvolnění stresu, je fascinujícím pohledem na život s antisociální poruchou osobnosti a její snahu pochopit a vyjádřit své emoce.

Tématem jsme se inspirovali na ladbible.com

Reklama