in

Necítí emoce? A cítí vůbec něco? Skutečná psychopatka vysvětluje, v čem se od nás liší!

tiktok.com
Reklama

TikTok tvůrkyně @victhepath, která se identifikuje jako diagnostikovaná psychopatka, nedávno zveřejnila video, kde vysvětluje základní emoce, které vůbec necítí. Diagnostikována s antisociální poruchou osobnosti (ASPD), Vic se rozhodla otevřeně sdílet své zkušenosti a pohled na svět z perspektivy někoho s touto poruchou.

Emoce, které psychopat necítí

V jednom ze svých nejoblíbenějších videí Vic popsala čtyři běžné emoce, které nikdy nezažila – emocionální empatii, lásku, lítost a úzkost. Přestože dokáže cítit jiné emoce, tyto jsou pro ni neuchopitelné.

„Když přemýšlím o těchto emocích, mám pocit, že můj mozek prochází mixérem,“ vysvětlila. Přirovnala to k pokusu si představit barvu, kterou nikdy neviděla. „Je to nemožné, protože jste tuto barvu nikdy nezažili, takže nevíte, jak na ni odkazovat.“

Nedostatek emocionální empatie a lásky

Vic se přiznala, že koncept emocionální empatie jí není známý a přiznala, že k nikomu necítí lásku, včetně své rodiny nebo přátel. „Koncept lásky je mi tak cizí, že mu prostě nerozumím,“ prohlásila. Tato otevřenost vyvolala v jejích sledujících zvědavost ohledně jejího vnímání vztahů.

@victhepath Replying to @🙅‍♂️ there’s so much misinformation out there about how psychopaths experience emotions so here’s my testimony on it #aspd #psychopath ♬ original sound – Vic Path

Lítost je další emoce, kterou nedokáže cítit, i když chápe, co tím lidé myslí, když o ní mluví. Podle Vic je to propojeno s jejím nedostatkem úzkosti. „Mám pocit, že lítost a úzkost spolu souvisejí. Úzkost mi ale nedává smysl, když o ní lidé mluví,“ vysvětlila.

Romantické vztahy bez lásky?

Mnoho sledujících zajímalo, proč by Vic hledala romantické vztahy, když necítí lásku. Odpověděla v dalším videu, že i bez lásky si můžete užívat vztahy. „Vztahy začínají tím, že si dva lidé užívají jeden druhého, a pak to přeroste v lásku,“ uvedla. Pokud ovšem lásku z rovnice odstraníte, podle ní vztah funguje stejně dobře.

Vic Path poskytuje fascinující vhled do života s antisociální poruchou osobnosti. Její sdílené příběhy a videa přitahují pozornost a vzbuzují otázky o tom, jak lidé s touto poruchou vnímají svět. Ukazuje, že i bez prožívání určitých emocí, mohou lidé s psychopatií navazovat vztahy a vést svůj život, i když trochu jiným způsobem než většina z nás.

Tématem jsme se inspirovali na ladbible.com

Reklama