in

Časy se mění! Top 10 jídel, které bývaly pro chudé a teď se podávají v luxusních restauracích.

instagram.com instagram.com
Reklama

Přísloví „Nutnost je matkou vynálezu“ dokonale popisuje situaci, pokud jde o určování původu některých receptů. Byli vymyšleny v různých částech světa díky vynalézavosti obyčejných lidí. A přestože obyčejní lidé museli vařit své pokrmy pouze z úzké nabídky dostupných produktů, konečné výsledky stály za to. Právě proto se z těch nejprostších pokrmů pro chudé dnes staly doslova pochoutky podávané i v luxusních restauracích.

1. Pizza

Instagram will load in the frontend.

2. Pufferfish – Čtverzubec

Instagram will load in the frontend.

3. Merlík čilský – Quinoa

Instagram will load in the frontend.

4. Sushi

Instagram will load in the frontend.

5. Francouzská cibulová polévka

Instagram will load in the frontend.
Reklama

6. Tiramisu

Instagram will load in the frontend.

7. Bigos

Instagram will load in the frontend.

8. Sýr Livarot

Instagram will load in the frontend.

9. Losos

Instagram will load in the frontend.

10. Špagety

Instagram will load in the frontend.

Tak to vidíte. Tolik dobrých a známých jídel, které dnes patří v restauracích k tomu dražšímu průměru jídel, byly kdysi pokrmy pro chudé, protože jejich příprava byla velmi levná. Samozřejmě příprava je levná i dodnes, to jen dnešní lidé si k tomu navymýšlí bůh ví co, aby to měli náležitě zaplaceno.

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama