Přísloví „Nutnost je matkou vynálezu“ dokonale popisuje situaci, pokud jde o určování původu některých receptů. Byli vymyšleny v různých částech světa díky vynalézavosti obyčejných lidí. A přestože obyčejní lidé museli vařit své pokrmy pouze z úzké nabídky dostupných produktů, konečné výsledky stály za to. Právě proto se z těch nejprostších pokrmů pro chudé dnes staly doslova pochoutky podávané i v luxusních restauracích.
1. Pizza
2. Pufferfish – Čtverzubec
3. Merlík čilský – Quinoa
4. Sushi
5. Francouzská cibulová polévka
6. Tiramisu
7. Bigos
8. Sýr Livarot
9. Losos
10. Špagety
Tak to vidíte. Tolik dobrých a známých jídel, které dnes patří v restauracích k tomu dražšímu průměru jídel, byly kdysi pokrmy pro chudé, protože jejich příprava byla velmi levná. Samozřejmě příprava je levná i dodnes, to jen dnešní lidé si k tomu navymýšlí bůh ví co, aby to měli náležitě zaplaceno.
Čerpali jsme z brightside.me