in

Držíte dietu správně? Top 10 potravin, které by se na jídelníčku neměly objevit.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru
Reklama

Často si říkáme, že držet dietu nemusí být až zas tak těžké. Vzdáme se tučných smažených jídel a sladkých syceným nápojů. Obohatíme jídelníček o více ovoce a zeleniny a k pití nám poslouží jen voda. Budete se divit, ale i tato jednoduchá představa má v sobě spoustu háčků. A dnes se na ně můžete podívat.

1. Sladké jogurty

Sladký jogurt je spíše dezert než kvašený mléčný výrobek, jako například kefír, který tělo potřebuje.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

2. Petržel

Zdravá petržel, bohatá na vitamíny a dávající pokrmům zvláštní chuť, se může doslova během půl hodiny od začátku vaření například zeleninového salátu změnit v jed.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

3. Omáčky

Omáčky ze supermarketů obvykle obsahují cukr a to v nemalém množství.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

4. Sušené ovoce a ovocné lupínky

V poslední době se mezi příznivci správné výživy staly velmi populární ovocné lupínky. Tento výrobek se ale vyrábí obdobně jako brambůrky. Smažením v tuku. Zeleninové nebo ovocné lupínky tudíž obsahují tolik kalorií jako nezdravé brambůrky.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

5. Hrozny

Hrozny mohou ucpat žaludek a nasytí tělo pouze cukrem, který obsahují.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

Reklama

6. Špatně upravená ryba

Nejužitečnější látky v rybách se uchovávají při jejich vaření nebo pečení. Podle amerických kardiologů, smažené, uzené a solené či sušené ryby nejsou tak neužitečné, ale naopak velmi škodlivé.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

7. Kukuřice

Kukuřice v plechovce v sobě nemá už žádné pro tělo přínosné látky. Proto ji konzumujte vařenou nebo grilovanou. Tak se všechny její užitečné vlastnosti zachovají.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

8. Mléko

Mandlové, kokosové nebo brazilské mléko – většina mléčných výrobků tohoto druhu obsahují extra kalorie přidáním cukru a různých příchutí. Kupte si proto radši arašídové mléko z bio obchodů.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

9. Rýžové vafle

Bohužel, tyto zdánlivě zdravé, křupavé vafle mají velmi vysoký glykemický index, takže po svačince máte zase rychle hlad. To vůbec nepřispívá k dosažení postavy snů, protože v důsledku toho budete jíst mnohem více kalorií, než potřebujete.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

10. Rýže

Zahrnuje poměrně velké množství jednoduchých sacharidů, jejichž nadměrné používání vede k tvorbě tukových ložisek.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

AVOKÁDO – Všeho moc škodí!

Požíváním avokáda ve velkém množství a ještě k tomu v tepelně upravené formě, může snížit účinek protizánětlivých léčiv, stejně jako vést ke snížení hladiny červených krvinek.

Zdroj : adme.ru
Zdroj : adme.ru

Reklama