V supermarketech téměř vždy najdeme všechny potraviny, které potřebujeme. Bohužel ale ne vždy je všechno čerstvé a ve stavu, v jakém by to být mělo. Většina lidí však nějaké náznaky přehlíží a všimnou si toho až doma, nebo si toho nevšimnou vůbec. Jak si tedy v supermarketu vybrat správně? Ukážeme si celkem 13 různých potravin, u kterých se vám to bude hodit!
1. Chleba
Lepší se si vybírat chleby z celozrnné mouky. Při zatlačení prstem na chleba by se měl vrátit do původní polohy.

2. Kuře
Kuře by nemělo být bledé, ale více dorůžova, nemělo by také obsahovat viditelnou krev. Zkontrolujte vždy datum trvanlivosti.

3. Vodní meloun
Melouny často dozrávají ještě v supermarketu, správně vyzrálý meloun by měl mít hnědý a uschle vypadající stonek.

4. Rajče
Je lepší kupovat čerstvá rajčata, než ta ve vaničce, a to nejen z ekologických důvodů, ale i kvůli kvalitě. Správně zralé rajče by mělo být dostatečně těžké.

5. Ostatní melouny
Meloun by neměl být zelený a měl by mít vyzrálou barvou. Kůra by měla být na dotek měkčí a při poklepání na něj by měl lehce vibrovat.

6. Paprika
Správně zralá paprika má čtyři části místo tří. je potřeba zkontrolovat, jestli nemá skvrny na povrchu.

7. Ryba
Ryba by neměla mít zakalené oči. Kůže by měla být hebká a lesklá, nikoliv lepkavá.

8. Cuketa
Cuketa by neměla být moc velká, čím větší je, tím je pravděpodobnější, že bude hořká. Ideální je velikost 15-20 cm.

9. Banány
Banány, podobně jakou melouny, dozrávají až při převozu. I vy byste si měli vybrat trs, který má stále lehce nazelenalý stonek, protože vám pak déle vydrží.

10. Med
Čerstvý med snadněji krystalizuje, proto pokud má na spodní straně tužší vrstvu, nemusíte se bát, je to známka čerstvosti.

11. Salát
Konečky listů by neměly být nahnědlé, ale sytě zelené jako zbytek salátu. Takový salát brzo uschne.

12. Konzervy
Je potřeba zkontrolovat, jestli je obal dobře uzavřený a není nikde porušený. Pokud by plechovka byla například narezlá, může to znamenat nebezpečí!

13. Tvrdý sýr
Tvrdé sýry by neměly mít moc tlustou krustu, povrch sýra by měl být hladký a bez olejových stop.

Jsou to nejspíš detaily, které jste v obchodech přehlíželi, pokud si jich však budete všímat, můžete předejít žaludečním potížím a dalším problémům, jenž jsou s tím spojené! Tak co, vzpomenete si na naše tipy, jak půjdete nakupovat?
Čerpali jsme z brightside.me