V supermarketu si jídlo, ať už jde o pečivo, ovoce či zeleninu, vybíráme většinou podle prvního pohledu, podle toho jestli se nám zdá nebo ne. To, podle čeho však poznáte, jestli je jídlo ve správném stavu, je však mnohdy trochu složitější! Podívejte se, na co si u jednotlivých druhů jídel dát pozor!
1. Kuře – nesmí mít vybledlou barvu
2. Meloun – správně vyzrálý má takto seschlou stopku
3. Rajčata – zralá rajčata jsou těžší na váze
4. Ostatní melouny – musí mít sytou barvu, na dotek nesmí být příliš tvrdé
5. Paprika – plod musí mít čtyři části
6. Ryba – nesmí mít zasklené oči
7. Cuketa – musí být menších rozměrů
8. Banány – neměly by být úplně zralé, protože vám ještě trochu dozrají doma, a zralé banány můžou rychleji uschnout
9. Med – nesmí mít na dně usazeniny
10. Salát – neměl by mít takto tmavé okraje
11. Jídla v plechovkách – plechovka musí být 100% neporušena
12. Sýr – nesmí mít tmavé okraje
I přes všechny kontroly se občas do obchodu dostane pár vadných kusů, každopádně příště, až půjdete nakupovat, tak víte, čemu se vyhnout! Znáte ještě jiné užitečné rady?
Čerpali jsme z brightside.me