Potravinový odpad je celosvětovým problémem. Navíc více než třetina dostupného jídla zůstává nesnědená. Dobrou zprávou je, že existuje několik studií, které pro nás mají vynikající a výživná řešení. Většina lidí to neví, ale většina našeho odpadu, se dá ještě dále konzumovat. Skořápky mohou být přeměněny na prášek vápníku, slupky od melounu se mohou nakládat a listy květáku se mohou proměnit v chutnou polévkou. A abychom nejmenovali jen několik příkladů, níže máte dalších 10 věcí, které se mohou dále jíst.
1. Vaječné skořápky – vápníkový prášek do jídla či nápojů
2. Melounové slupky – chutné jako zavařenina nebo jako džem
3. Listy květáku – přísada do polévek nebo sendvičů
4. Květy cukety – obalené jako řízek
5. Slupky z mrkve – přísada do salátu
6. Parmesanová kůrka – přísada do vaření pro sýrovou chuť
7. Střed ze zelí – chutné pyré
8. Jahodové stonky a listy – výživné koktejly
9. Banánové slupky – smažené na másle
10. Nahnědlé avokádo – přísada do pudinku
Tak co na to říkáte, dámy a pánové. Pro nás to tedy zní poněkud podivně, takže my osobně bychom se do toho nepouštěli. Pokud ale patříte mezi ty nadšence, kteří chtějí naší planetě pomáhat co to jen jde, tak třeba tyto rady oceníte.
Čerpali jsme z brightside.me