Nikdo neví, na co zrovna myslel člověk, který se jako první pokusil ponořit hranolku do zmrzlinového koktejlů. Ale díky těmto experimentům máme toto takzvané párování potravin – umění kombinovat chutě potravin, které se zdají nemožné kombinovat, avšak výsledky jsou ohromující. Dnes vám přinášíme 12 příkladů.
1. Chléb, máslo a meloun.
2. Kukuřice se sýrem a limetkovou solí.
3. Hranolky se zmrzlinou.
4. Sýr s medem a kávou.
5. Grilované plátky lilku s čokoládou.
6. Vanilková zmrzlina, olivový olej a mořská sůl.
7. Půlka vlašských ořechů, bulharská feta a list bazalky.
8. Dýně, maso, jogurt, máta.
9. Hovězí a chobotnice.
10. Sýr s kondenzovaným mlékem.
11. Slanina a glazované třešně.
12. Jablečný koláč se sýrem.
Cítili jste při čtení tohoto článku hlad? Nebo se vám spíše obracel žaludek na ruby při představě těchto opravdu bizarních kombinaci? Nám se to tedy rozhodně dělo, ale každý z nás má prostě jiné chutě. A jaké divné kombinace chutí máte rádi vy?
Čerpali jsme z brightside.me