Vaření si můžete mnohem usnadnit, jestli dokážete být lehce nad věcí. Pokud pláčete při krájení cibule nebo když se vaše jídlo mermomocí drží v hrnci, máme tu na to vychytávky. Existuje spousta tipů, které můžete používat v kuchyni, abyste se stali hotovým šéfkuchařem a zejména tyto si můžete vyzkoušet i hned.
1. Při krájení cibule držte chléb v zubech, absorbuje všechny šťávy a zabraňuje pláči.
2. Když kousky skořápky zůstanou ve vajíčku, použijte zbývající skořápku k jejich vylovení.
3. Pomocí hrnku a pečícího papíru si můžete vyrobit vlastní košíčky na pečení.
4. Ovoce ponořte do ledové vody na 5 minut a bude se vám lépe loupat.
5. Otevřená zásuvka je perfektním volným místem pro krájení.
Reklama
6. Abyste zabránili rozpadání vajíčka, při jeho krájení, nechte nůž chvíli pod studenou vodou.
7. Ze starých láhví lze vyrobit vykrajovátko na cookies nebo koblihy.
8. Když přidáte trochu vody na vajíčko při jeho smažení, pěkně se vyhladí žloutkem nahoru.
9. Cokoli s kořením opékejte pomalu na nižším stupni pro zvýraznění chutí.
10. Při vaření rýže používejte pokličku, provaří se lépe a rychleji.
11. Při pečení měřte přísady podle hmotnosti, nikoli dle objemu.
12. Nikdy neuchovávejte v lednici rajčata nebo citrusové plody, protože chlad eliminuje chuť a aroma.
13. Pro kontrolu čerstvosti vložte vejce do vody. Dobré jsou ty, které se drží u dna, nikoli u hladiny.
14. Pokud chcete odměřovat med nebo cokoli lepkavého, vytřete odměrku vejcem. Díky němu se nebude med tolik lepit.
15. Díky soli zvýrazníte sladkost jakéhokoli kysaného ovoce a můžete si tak vyrobit vynikající džem.