Pokud jste někdy šli do restaurace a dostali krásně servírovanou malou porci jídla, možná jste byli ohromeni a nebo naštváni. Nakonec to bylo pravděpodobně nákladné a velikost porce pravděpodobně vypadala trochu… neuspokojivě. Naštěstí pro to existují zajímavé důvody. A přesně o těch bude dnes řeč.
1. Každé takové jídlo má drahé přísady.
2. Menší porce jsou elegantnější.
3. Budete mít možnost ze všeho trochu ochutnat.
4. Každé jídlo je uměleckým dílem kuchaře.
5. Každé sousto bude mít nezapomenutelnou chuť a s jídlem se nebudete nudit.
6. Vytváří dojem prvotřídního a kvalitního jídla.
7. Je to neobvyklé a zvyšuje to naše očekávání.
Když vidíme talíř s tak malým množstvím jídla, přemýšlíme, proč tomu tak je, když jsme se přišli najíst. Avšak je pravda, že když by člověk dostal takových jídel třeba 6, tak toho ochutná více a určitě se z toho nají taky. Navíc je rozdíl mezi najedením a přejedením. A co vy? Jakou nejmenší porci jídla jste kdy dostali? Stálo to za tu cenu? Jaký byl váš nejlepší kulinářský zážitek?
Čerpali jsme z brightside.me