Reklama
Tento kvíz oznámkuje vaše znalosti regionálních a národních pokrmů. S chutí do toho!
-
Question of
Z jakého masa se připravuje rakouská specialita ”Vídeňský řízek” ?
-
z vepřového
-
z kuřecího
-
z telecího
-
z jehněčího
-
-
Question of
Slovenské národní jídlo halušky jsou:
-
noky z bramborového těsta
-
vaječné těstoviny
-
bezvaječné těstoviny
-
smažené plátky uz. masa se zelím
-
-
Question of
Odkud pochází pokrm, který se servíroval v novinovém papíru s názvem Fish and chips?
-
Anglie
-
USA
-
Francie
-
Norsko
-
-
Question of
Ruská a ukrajinská soljanka je:
-
slaneček, nasolená ryba
-
hustá kyselá polévka s masem, zelím a houbami
-
polévka z uzených žeber a zelí
-
brambory na loupačku se solí
-
-
Question of
Židovské pastrami, oblíbené hlavně v USA, pochází z Rumunska a je to:
-
sušením konzervované králičí maso
-
pomazánka z králičího masa
-
uvařená směs cibule a na nudličky nakrájené telecí kýty
-
vyuzené hovězí hrudí
-
-
Question ofReklama
Která země má za národní jídlo waterzooi neboli dušené kuře s bílým pórkem, bujónem, smetanou a vaječnými žloutky?
-
Belgie
-
Švédsko
-
Dánsko
-
Holandsko
-
-
Question of
Sibiřská jukola je:
-
plátek sušeného lososa
-
rybí polévka z celých ryb
-
polévka z rybích ploutví
-
rybí maso v kořeněné omáčce
-
-
Question of
Portugalská empanada je:
-
krabí polévka
-
želví polévka
-
polévka z darů moře
-
kapsa z těsta plněná masem nebo rybami
-
-
Question of
Původně maďarské lečo je:
-
směs masa, zelí, rajčat a papriky
-
ostře kořeněná směs paprik, rajčat a cibule
-
pálivou paprikou kořeněná směs hub
-
zapečené brambory s paprikou a vejci
-
-
Question of
Odkud pochází pokrm s názvem pilaf?
-
Ázerbájdžán
-
Uzbekistán
-
Kyrgyzstán
-
Kazachstán
-
-
Question of
Východoevropské pelmeně jsou:
-
omeleta s drůbežím masem
-
taštičky z nudlového těsta plněné kořeněným mletým masem
-
pikantní sušené rybky
-
vařené malé rybky se šťouchanými brambory
-
Reklama