in

KVÍZ: Jste milovníci DOBRÉHO jídla? Jak jsou na tom vaše znalosti NÁRODNÍCH pokrmů?

Reklama

Tento kvíz oznámkuje vaše znalosti regionálních a národních pokrmů. S chutí do toho!

  • Question of

    Z jakého masa se připravuje rakouská specialita ”Vídeňský řízek” ?

    • z vepřového
    • z kuřecího
    • z telecího
    • z jehněčího
  • Question of

    Slovenské národní jídlo halušky jsou:

    • noky z bramborového těsta
    • vaječné těstoviny
    • bezvaječné těstoviny
    • smažené plátky uz. masa se zelím
  • Question of

    Odkud pochází pokrm, který se servíroval v novinovém papíru s názvem Fish and chips?

    • Anglie
    • USA
    • Francie
    • Norsko
  • Question of

    Ruská a ukrajinská soljanka je:

    • slaneček, nasolená ryba
    • hustá kyselá polévka s masem, zelím a houbami
    • polévka z uzených žeber a zelí
    • brambory na loupačku se solí
  • Question of

    Židovské pastrami, oblíbené hlavně v USA, pochází z Rumunska a je to:

    • sušením konzervované králičí maso
    • pomazánka z králičího masa
    • uvařená směs cibule a na nudličky nakrájené telecí kýty
    • vyuzené hovězí hrudí
  • Question of
    Reklama

    Která země má za národní jídlo waterzooi neboli dušené kuře s bílým pórkem, bujónem, smetanou a vaječnými žloutky?

    • Belgie
    • Švédsko
    • Dánsko
    • Holandsko
  • Question of

    Sibiřská jukola je:

    • plátek sušeného lososa
    • rybí polévka z celých ryb
    • polévka z rybích ploutví
    • rybí maso v kořeněné omáčce
  • Question of

    Portugalská empanada je:

    • krabí polévka
    • želví polévka
    • polévka z darů moře
    • kapsa z těsta plněná masem nebo rybami
  • Question of

    Původně maďarské lečo je:

    • směs masa, zelí, rajčat a papriky
    • ostře kořeněná směs paprik, rajčat a cibule
    • pálivou paprikou kořeněná směs hub
    • zapečené brambory s paprikou a vejci
  • Question of

    Odkud pochází pokrm s názvem pilaf?

    • Ázerbájdžán
    • Uzbekistán
    • Kyrgyzstán
    • Kazachstán
  • Question of

    Východoevropské pelmeně jsou:

    • omeleta s drůbežím masem
    • taštičky z nudlového těsta plněné kořeněným mletým masem
    • pikantní sušené rybky
    • vařené malé rybky se šťouchanými brambory

Reklama