Reklama
Jsme národ pivařů. Alespoň to platí o spotřebě na hlavu. Průměrný Čech do sebe ročně otočí 294 půllitrů. V následujícím kvízu si vyzkoušejte, kolik toho o pivu víte!
-
Question of
Začneme z lehka… Jak se jmenuje nealkoholické pivo pivovaru Radegast?
-
Birell
-
Střízlík
-
Pito
-
Free
-
-
Question of
Kolik procent alkoholu má průměrně desetistupňové pivo?
-
3 – 4 %
-
10 %
-
12 %
-
6 – 8 %
-
-
Question of
Jakou teplotu má správně vychlazený Plzeňský Prazdroj?
-
7 °C
-
4 °C
-
5 °C
-
6 °C
-
-
Question of
Jaké jsou základní ingredience pro výrobu piva?
-
slad, chmel, voda a pivovarské kvasnice
-
slad, cukr, chmel a voda
-
chmel, cukr, voda a pivovarské kvasnice
-
slad, chmel, ječmen
-
-
Question of
V jakém městě najdeme pivovar Herold?
-
Březnice
-
Příbram
-
Strakonice
-
Kladno
-
-
Question ofReklama
Jaký je obsah sudu v litrech nazývaného štěně?
-
25 l
-
50 l
-
100 l
-
10 l
-
-
Question of
Ve kterém městě lze navštívit pivovary Magistr či Richard?
-
Brno
-
Ostrava
-
Strakonice
-
Olomouc
-
-
Question of
Při jakých teplotách vznikají tzv. spodně kvašená piva?
-
8 – 14 °C
-
2 – 8 °C
-
14 – 20 °C
-
20 – 26 °C
-
-
Question of
Který z následujících názvů piva se nevyrábí?
-
Medvědí krev
-
Opravdu zlý elf
-
Satanův zadek
-
Granát
-
-
Question of
Který pivovar se chlubí sloganem “Síla chuti”?
-
Zubr
-
Litovel
-
Svijany
-
Magistr
-
-
Question of
Jak dlouho musí ležák po procesu kvašení v klidu odpočívat?
-
alespoň měsíc
-
alespoň 3 měsíce
-
alespoň půl roku
-
alespoň 2 týdny
-
-
Question of
Co je to spilka?
-
místo, kde probíhá kvašení piva
-
pivovarská hospoda
-
pivovarská ubytovna
-
místo, kde se pivo odlévá do sudů
-
-
Question of
Kde se vaří současně nejsilnější české pivo?
-
v Praze u Medvídků
-
v plzeňském pivovaře Prazdroj
-
v pivovaru Bernard
-
v pivovaru Richard
-
Reklama